ABOUT US

Meditation Album

Within: A One Month Intensive
with Mick Bröcker

teste test test

“Liefde,” zei hij. Ik zakte door mijn knieën, omhelsde zijn fragile lichaampje en zag het kind in zijn stralende ogen terugkomen. Een gouden glimlach op zijn gezicht en zijn ogen straalde. Op dat moment zag ik de enorme kracht en de potentie bij het geven van zo iets kleins als liefde aan slechts één kind. Een klein jongetje van 11 zijn grootste droom was zoiets simpels – liefde. Dit antwoord veranderde zijn leven.

Ombir werd geboren in een heel klein dorpje in het Zuiden van Nepal. Hij woonde samen met zijn broertje en ouders in een hutje gemaakt van bamboo.

Ombir groeide op in pure armoede. Met slechts één maaltijd per dag was de kans op overleven klein. Na het wegvallen van zijn vader, bracht zijn zieke moeder hem hier. Hier kreeg Ombir wat hij nodig had. Onderdak. Eten. Onderwijs. En liefde. Heel veel liefde. Maar bovenal een kans op een betere toekomst.

19' 8 | Mick & Ombir
“Be the change you wish
to see in the world.”

25 april 2015. De dag dat Nepal werd getroffen door een verwoestende aardbeving. Met als gevolg dat de weeskinderen hun huis verloren en wekenlang in een tentje op het nabijgelegen grasveld sliepen. Een ding was zeker. Er moest iemand opstaan en voor deze kinderen gaan zorgen.

Ik had geen papiertje, geen ervaring, geen geld en ik sprak de taal niet. Het maakte mij niet uit. Als je de weeskinderen huilend aan de telefoon hebt, de angst in hun ogen ziet en bij jezelf de tranen over je wangen lopen, dan weet je het zeker. Dit was voor mij het moment om op te staan. Om mijn studie Psychologie en mijn baan op te zeggen en te verhuizen naar Nepal om voor de weeskinderen te zorgen.

19' 8 | The Ombir kids on the roof
19' 8 | Off to school

Begin 2016 heb ik mijn eigen stichting opgericht – de Ombir Foundation, vernoemd naar het jongetje dat mij zo inspireerde – en zorg ik 24/7 voor de weeskinderen hier in Nepal.

Deze kinderen zijn mijn familie geworden. En als ik één ding van de kinderen geleerd heb, dan is het dat we moeten zorgen voor onze familie – waar we ze ter wereld ook moge vinden. Ik heb het mijn levensmissie gemaakt om voor deze weeskinderen te zorgen. Met als allergrootste droom het bouwen van een nieuw (t)huis, want ieder kind verdient het om in een veilige en liefdevolle omgeving op te groeien.

In de zomer van 2017 is de bouw van het nieuwe huis voor de kinderen gestart. Het regenseizoen zorgt er direct voor dat de bouw direct enkele maanden vertraging oploopt. Gelukkig geeft ons dit nog wat extra tijd om voldoende financiële middelen voor het huis op te halen.

Na maanden heel hard werken en verschillende tegenslagen te hebben overwonnen is het huis eind 2018, net voor Kerstmis, opgeleverd. We nemen met zijn alle afscheid van de bedompte bovenwoning in de flat waar we de afgelopen paar jaar hebben mogen wonen.

Voetje voor voetje loop ik met de kinderen richting het nieuwe huis, de plek die ze vanaf vandaag hun thuis kunnen noemen. De spullen in de schoolrugzak op onze rug, meer bezittingen hebben we niet.

Als we op blote voeten de rivier aan de rand van het dorp oversteken, krijg ik kippenvel en beginnen de tranen te komen. Ook de kinderen worden emotioneel als we nog een keer achterom kijken. Het is je gelukt, Mick. Het is je gelukt! We hebben een eigen huis! Ja lieverds, het is ons gelukt. Een onwerkelijk gevoel.

19' 5 | Roof-top Game
19' 5 | Roof-top Game
Dank je wel voor alle lieve woorden
en support in de afgelopen jaren.
19' 7 | Ombir's bright smile

Zonder jou hadden we de droom van deze kinderen, een eigen thuis, nooit kunnen verwezenlijken.

Met het verwezenlijken van de grootste droom van de kinderen, een eigen thuis, komt er een eind aan een aantal zeer bewogen en emotionele jaren. Wie had ooit durven dromen van een eigen huis? Misschien is dat nog wel het mooiste van alles. Om kinderen te laten zien dat dromen verwezenlijken mogelijk is, zolang je maar in jezelf gelooft en bereid bent te doen wat nodig is.

Zelfvertrouwen is hierbij een toverwoord. Iets dat mijn inziens nog maar al te vaak ontbreekt bij kinderen. Wees of geen wees. Het doet er niet toe. Geef je kind meer zelfvertrouwen. Laat merken dat het er mag zijn zoals het is en het zal gaan stralen. Dromen zullen wakker worden. Geloof me. Laten we dit afspreken, oké? Alsjeblieft.

19' 8 | Mick visiting the classroom
19' 7 | Big Contagious Smile
18' 7 | Concentrating in Class
18' 6 | Kids doing homework

Sinds ik mij kan herinneren heb ik diep van binnen altijd geloofd in het volgende: “Ik geloof dat als je iets doet vanuit een zuivere intentie, met als doel het helpen van anderen, heel het universum zich samenspant om je te helpen.

Zo kwam jij, lieve lezer, op ons pad. Misschien volg je ons al jaren, misschien ben je zelfs donateur - dank je wel - of wellicht lees je ons verhaal vandaag voor de eerste keer. Het maakt niet uit.

Voor 2020 en de jaren die volgen richten wij onze volle aandacht op onderwijs en het verwezenlijken van de kinderen hun dromen. En daarbij hebben we jouw hulp bij nodig.

Word LIFECHANGER van de Ombir Foundation en geef weeskinderen iedere maand de zorg die ze nodig hebben, al vanaf €25 per maand.

DONATE TODAY

18' 8 | Mick taking the kids to school

Samen creëren we voor de kinderen een nieuwe wereld. Een wereld waarin ieder kind de kans krijgt om in veiligheid en liefde op te groeien. Een wereld waarin de weeskinderen dagelijks naar school toe kunnen. Leren om in zichzelf te geloven en hun dromen te verwezenlijken. En wat een kind leert, geeft een kind door.

Zolang er nog steeds een van deze kinderen met een uitgestoken hand staat vragend om niets meer dan liefde, zal mijn missie doorgaan! Wees de verandering die je in de wereld wilt zien.


Namasté,
Mick Bröcker

Giving is Living

Together, we’re creating a future where all children have a chance to succeed.

Become a Part of Something Bigger than Yourself

NL